Spring naar inhoud

Biografie

Freek studeerde Docent Muziek (voorheen; schoolmuziek) aan het ArtEZ conservatorium te Enschede. Hier heeft hij dan ook zijn eerste arrangeerlessen gevolgd bij Jan Wessels (arrangeur van o.a. Metropole Orkest).
Van vroeger uit komt Freek Engelbarts uit de blazerswereld. Tegenwoordig heeft hij zich ook op andere bezigheden binnen de muziek vastgelegd. Zo heeft hij als zanger al samen met Nina Hagen gezongen, en heeft als bassist bij meerdere professionele producties meegespeeld; o.a. bij ‘AIDA, de musical’ in Duitsland.

Naast dat hij al diverse jaren werkzaam is als muziekdocent en muziekschoolleider is hij sinds enige tijd (koor)dirigent (geweest) bij o.a. Voices of Joy, Männerchor Nordhorn, Christelijk Gemengd Koor Zwolle, Belcanto Fleringen, Popkorn Nijverdal, KEBH, Männergesangverein Eitracht Schüttorf & Männerchor Nordhorn. Daarnaast schrijft hij sinds enige tijd (op verzoek) arrangementen op maat. Door zijn brede opleiding, schrijft hij zowel voor koor, band als orkest. Daarnaast is Freek als docent muziek en CKV werkzaam op het Canisius in Almelo & Tubbergen.